Bazlama tarifi-yeşildere

Bazlama tarifimiz

Elmadağda tandır ekmeği yapılır yeşilderemize özgü ekmek bazlamadır zaten öteden beri gelen elmadağlılar bazlamacılar derler dereşıhlılara burada nasıl yapıldığına dair fikirler bulacaksınız.

Malzemelerimiz
Yapacağınız adete göre ( un )kendi köyünüzde semtinizde çektiğiniz unu köy unu olarak bildiginiz unu kullanırsanız vede köy mayası ,esmer bazlama elde edersiniz ,şehir unu ekmeklik böreklik tip denilen seri üretim unlardan kullanırsanız beyaz renkli bazlamayı elde edersiniz.
Az miktarda toz şeker mayanın erken gelmesi için 
Bir parça maya ılık su ve tuzu bir kap içerisine  eriyene kadar bırakın.
Unla tuzu ve mayayı Ilık suyla ekmek teknesine ekleyin ve hamur elde edene kadar karıştırın ve yaptığınız hamuru oda sıcaklığında üzerini nemli bir bezle kapatın hamur gelene kadar yani kabarana kadar uzun bir süre bekleyin küçük parçalar halinde kesin nemli bir bezin üzerine küçük küçük  avuç içi kadar kestiğiniz hamur pazılarını dizin bir süre sonra bu hamurları üzerine un serperek el tahtasında yuvarlayın ekmek evinde bacada yaktığınız ateşde ısıttığınız saç üzerinde çevrirek arkalı önlü pişirin şimdi baca demode olduğu için haliyle mutfakta gazlı elektrikli saçlarda pişirebilirsiniz..

Birde hani bazlamanın sonunda artan hamurdan yapılan şu meşhur soğanlı bazlama için yapılan işlem aynı,küçük olarak açtığınız hamurun içine soğan öldürmesini doldurup yarımay şeklinde kapatmanız kafii,isteyen dilediği şekilde iç hazırlayıp yapabilir, patateslide güzel olur.